Kárpátaljai Magyar Iskolai
Könyvtárakért Alapítvány

Szamoskrassói beszámoló

 „Az adakozás nem csupán másoknak ad életet, de neked is.” (Sean Covey)

 

018. >május 23-án iskolánkba, a szamoskrassói Bem József Általános Iskolába látogattak a Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárért Alapítvány képviselői, Dr. Vraukóné Lukács Ilona irányításával, ahol rendhagyó irodalom, történelem és zenés előadásokat tartottak diákjainknak, valamint iskolánk könyvtárát könyvekkel is gazdagították.

Sokat gondolkodtam, hogyan  tudnám jellemezni ezt a napot, amikor látogatásotok életet hozott az iskolánkba. Ekkor  talált rám ez a Covey idézet és általa fogalmazódott meg bennem, mi volt az amit az arcotokon láttam. Valóban, az adományotok és annak módja: az előadásotok, a gyerekekkel való játszadozásaitok életet vittek iskolánk szürke hétköznapjaiba és látszott, hogy ez titeket is éltet. Azt szokták mondani, hogy az adományokat nem lehet csak úgy odavetni az embereknek, mindenkinek joga van egy kis kedvességre, de mi ettől sokkal többet kaptunk tőletek. A foglalkozások sokszínűsége, a gyerekek érdeklődésének felkeltése a könyvek és az olvasás iránt, olyan profizmus és szívből jövő tenniakarás bizonyítéka, amivel az ember ritkán találkozik életben.

Iskolánk kopott könyvtára, egy rejtelmes, titkokat rejtő szobává vált a gyerekeink számára és nem csak a tőletek kapott sok, színes, új könyvnek köszönhetően, hanem annak is, ahogyan előadásaitok által más ruhát adtatok a könyvtárunkra. Lényegesen megnőtt a könyvtárlátogató gyerekek száma és természetesen a kapott könyvekre volt nagy igény.

Itt szeretném megragadni az alkalmat és köszenetet mondani mindenért amit tőletek kaptunk.

Konfuciusz szerint „az erény nem marad egyedül, bizton társra talál.” Kívánjuk, hogy minél több társra találjatok, minél több életet adjatok és munkátok gyümölcsét nagyon sokáig élvezzétek.

 

Köszönettel,
Rákosi Réka-Renáta
Bem József Általános Iskola

 

Az eseményen készült fotók és programfüzet megtekintése