Kárpátaljai Magyar Iskolai
Könyvtárakért Alapítvány

Nagyberegben jártunk

A Nagyberegi Református Líceum jelenlegi igazgatója, Kovács András, aki a Kárpátaljai Magyar pedagógusszövetség munkatársaként több adományozó utunkra elkísért, most arra kért, látogassunk el hozzájuk is. Ők, egyházi fenntartású iskolaként, szívesen vennék azt az informatikai segítséget, amit állami iskolák nem tudnak fogadni. A Monguz Kft öt esztendővel ezelőtt felajánlotta a HunTék könyvtári rendszer iskolai könyvtári változatát, de annak ellenére, hogy latin és cirill betűket egyaránt felismer, nem engedélyezett a használata. örömmel vettük fel a kapcsolatot a céggel, akik minden előkészületet megtettek, hogy az állomány nyilvántartása ebben az iskolában könnyebben menjen.

Az adományozó útjainkon rendszeresen résztvevőket most is csatlakoztak hozzánk. Gáspár Ferenc történelmi ifjúsági regényeit mutatta be, sok jelenetet interaktív módon megjelenítve. Cselenyák Imre Arany János születésének 200. évfordulója (2017) tiszteletére írt életrajzi regényét mutatta be, A nemzet Aranya címmel.

A nyíregyházi Tüneth Együttes három taggal kelt útra. Bálint Pál, Martinovszky István és Radó Tibor hazai klasszikusok és megyebeli költők megzenésített verseit adták elő az ősz és a közelgő ünnepek jegyében. Ezekkel egészítették ki azokat a várható élményeket és segítséget, melyet, remélhetőleg, azok a könyvek és DVD-k adnak majd, melyeket alapítványunk adományozott az iskola könyvtárának.

Két állandó kísérőnk, Kósa Edit és Kocsik Tibor segített az események dokumentálásában

ismét egy csodálatosan szép napot töltöttünk Kárpátaljai egy nagy hagyományokkal rendelkező iskolájában!

Az eseményen készült fotók megtekintése