Kárpátaljai Magyar Iskolai
Könyvtárakért Alapítvány

Köszönet Kocsik Tibornak

A mai napon az alábbi üzenet érkezett azon civil szervezetek postaládájába, melyeknek tevékenysége határon átívelő.

Ebből az alkalomból köszönti alapítványunk Kocsik Tibort, aki önzetlen, sok időt és nem kevés fizikai fáradtságot igénylő munkájával segíti, életben tartja alapítványunkat!

Köszönjük, Tibor!

 

Ma az önkénteseket ünnepeljük

Az Önkéntesség Világnapján december 5-én köszöntjük azokat a civileket, akik lelkiismeretük parancsára, anyagi ellenszolgáltatás nélkül segítik rászoruló embertársaik életét szerte a világban és itt Európa közepén, a Kárpát-medencében.

Örömmel tölt el bennünket, hogy Magyarországon is egyre többen ismerik fel a társadalmi szolidaritás ezen nemes erejét.

A kormányzat látja, igényli és támogatja az emberek odaadó, építő és karitatív törekvését, melynek dicséretes eredménye a közösségi szellem erősödése.
A magyarországi és a külhoni magyar egyesületek, alapítványok áldozatos munkáját segítik az Országgyűlés, a Kormány, a NEA, az NKA részéről kiírt pályázatok. Kiemelt fontosságúvá vált az egyházak és a velünk élő nemzetiségek patronálása is. Hazánkban demokrácia és jogállamiság garantálja a cselekvés szabadságát, melynek eredménye, hogy a választott önkéntes munka egyre nagyobb mértékben hozzájárul az ország erősödéséhez, a gazdaság növekedéséhez.

A népfelség tiszteletben tartása a társadalmi összetartozás alapja.

Az önkéntesség világnapján köszönetünket nyilvánítjuk a mozgalomban résztvevő polgártársainknak, akik egyénileg és közösségben nap mint nap azon munkálkodnak, hogy Magyarország jövője hagyományt őrzően biztos alapot szolgáltasson utódainknak a szellemi és gazdasági életben egyaránt.

Köszönjük!

Dr. Csizmadia László
NEA Tanács elnöke
Nyitrai Zsolt
miniszterelnöki megbízott
Fülöp Attila
EMMI helyettes államtitkár

Az eseményen készült fotók megtekintése