Kárpátaljai Magyar Iskolai
Könyvtárakért Alapítvány

Köszönet Hadadról

2018. >november 25-én elérkezett a várva várt nap, amikor örömmel láthattuk vendégül a KÁRPÁTALJAI MAGYAR ISKOLAI KÖNYVTÁRAKÉRT ALAPÍTVÁNY képviselőit, hogy iskolánk tanulóinak rendhagyó órákat tartsanak.

A legkisebbeknek Dr. Vraukóné Lukács Ilona tartott interaktív foglalkozást „Békalét” címmel, amibe minden belefért, ami békához köthető: vers, mese, ének, játék. A kisiskolások pedig teljes mértékben közreműködtek ebben, szinte tolongtak, hogy megcsillogtassák tudásukat minden szinten. Nemcsak a gyerekeknek, a részt vevő pedagógusoknak is nagy élmény volt ez a tevékenység.

Arany János életéről szólt a rendhagyó irodalomóra Cselenyák Imre író irányításával. Nagy Cristina és László Renáta tanárnők szerint nagyon magával ragadó volt az óra, ami abban is mérhető, hogy a gyerekek fokozott figyelemmel kísérték végig az előadást. Csupán annyit észrevételeztek, hogy „Arany Jánosnak ferde volt a bajusza” (gyerekszáj).

Faragó György (tanár, könyvtáros) rendhagyó történelemórát tartott címmel. Jámbor Tibor és Lukács Melánia tanárnő a gyerekek nevében is köszönetét fejezi ki az interaktív történelem óráért. Különösen megkapó volt az irodalmi szövegek adekvát használata. A gyerekeknek tetszett, hogy tudtak építeni előzetes ismereteikre, és azt bővíthették is.

Szintén rendhagyó történelem órán vehettek részt a IV.-V. osztályos tanulók, „Lovag voltam Mátyás király udvarában”  címmel, melyet Gáspár Ferenc (író, tanár)  irányított. Indításként saját könyvét – A holló felrepül- mutatta be a diákoknak, majd egy interaktív játékra hívta a tanulókat: királyválasztást rendeztek. A legtöbb helyes választ adó diák lett a király, de mindenki díjazott lett. A helyes válaszadók egy-egy jutalommal, és mindenki élményekkel gazdagon zárta a rendhagyó történelem órát – mesélte Domokos Emese tanítónő.

A foglalkozások után iskolánk könyvtárában vendégeink gazdag könyvadományt adtak át, hogy növeljék diákjaink olvasás iránti vágyát, érdeklődését.

A „Wesselényi” Általános Iskola tanulói és tanárai nevében is szeretném megköszönni ezt a szép napot, a gazdag könyvadományt, és nem utolsó sorban azt, hogy megtiszteltetek minket személyesen!

Szeretettel várjuk vissza mindannyiukat!

 

Bakk Judit – tanító-könyvtáros
2018. október 31. Hadad

 

Programfüzet megtekintése
Az eseményen készült fotók megtekintése