Kárpátaljai Magyar Iskolai
Könyvtárakért Alapítvány

Könyv csere-bere eredménye

Négy nap alatt több mint kétszázan keresték fel alapítványunk raktárát, hogy mesekönyvet hozzanak, vagy azt kiváltandó pénzzel támogassák a Kaszonyi Középiskola könyvtárát. 186 mesekönyvet és 4000.- Ft támogatást hagytak ott cserében, s több mint hatszáz kötet talált gazdára.

Ahhoz, hogy ezt a négynapos könyvcserét megvalósíthassuk, sok-sok jó szándékra és segítőkész emberre volt szükség.

Elsőként Kováts Juditnak, Kováts Dénesnek köszönjük, hogy a helyet biztosította számunkra, s Kováts Viktornak pedig a napi szinten való törődést, odafigyelést, hogy önkénteseinknek minden kényelme meglegyen.

Négy napon át, 10.00-18.00 között kétóránkénti váltásban segítették munkánkat alapító tagjain közül Bajnok Lászlóné és Kalydy Zsuzsa. A Dialóg Nyugdíjas Egyesület Kardosné Marika irányításával. Kardosné Marikának külön köszönettel tartozunk, hogy minden nap nyitotta a raktárat, s napközben a váltásoknál is felügyelt, s szükség esetén beugróként is biztosította a felügyeletet.

Virághné Évike a Nyugodt Élet Nyugdíjas Klub vezetőjeként, klubtagjaival vállalt ügyeletet és nagy részt vállalt abban, hogy a város minden nyugdíjas szervezet értesüljön a lehetőségről.

A Wesselényi Miklós Szakközépiskola és Szakiskolával együttműködési megállapodást kötöttünk ez év tavaszán. Nyugodtan mondhatjuk, hogy igazi tartalommal megtöltött kapcsolatról beszélhetünk. Az iskola diákjai szívesen jönnek és vesznek részt munkánkban. Polyák Tibor, Molnár  Medárd és Baladicz Martin a szórólapozásban segítettek, Szilágyi Kiara, Szabó Regina, Komlósi Attila Máté, Balog Dzsenifer, Schiller Vivien és Bélteczki Renáta a napi ügyeletbe és a könyvek rendezésébe kapcsolódtak be.

A könyvcsere lehetőségével élők várják az újabb alkalmat, amikor a még dobozokban rejlő készletünkből válogathatnak. Ezért tavasszal, előreláthatóan március hónapban ismét hívjuk az érdeklődőket, hogy találhassanak újabb kincseket, s további könyvek találhassanak új olvasóra.

Az eseményen készült fotók megtekintése