Kárpátaljai Magyar Iskolai
Könyvtárakért Alapítvány

Királykoronázás Kassán

A kassai Városi Ifjúsági Könyvtár munkatársa, Dudás Judit kért segítséget könyvtáruk karácsonyi programjának színesítéséhez. Anyaországi gyermek-, vagy ifjúsági írót szerettek volna meghívni. Alapítványunk rendszeres támogatója és segítője Gáspár Ferenc örömmel vállalta a feladatot. Az alsó tagozatos diákoknak Királykoronázás Kassán címmel tartott izgalmas, minden résztvevőt megmozgató rendhagyó történelem órát. Az íróvendég Pogányokkal táncoló c. kötetének címét adta a történelmi játéknak, amit a felső felső tagozatosoknak szerkesztett. Az órákba nagyon aktívan kapcsolódtak be a diákok: ötleteltek, mesét mondtak.

A könyvtár állományát 180 kötet könyvvel gyarapítottuk.

Az íróvendég és kísérőinek (Gosztonyi Enikő – MZSMVK, Vraukóné Lukács Ilona – KAMIKA) utaztatását a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár biztosította. A két könyvtárnak (+ Szepsi Városi Könyvtár) 2005 áprilisától van szakmai kapcsolata.

A 3 könyvtár, 300 könyv, 3000 olvasó c. együttműködési megállapodás aláírása 2005. április 14-én történt meg, a Könyvtárosok Világnapja alkalmából.

Köszönet a támogatásért!

Az eseményen készült fotók megtekintése