Kárpátaljai Magyar Iskolai
Könyvtárakért Alapítvány

Gyermeknap alkalmából kézműveskedéssel egybekötött koncerttel kedveskedett olvasóinak az Irka gyermeklap

Az Irka-bulira azok a gyermekek kaptak meghívást egész osztályukkal együtt, akik a lap 2016. évi utolsó számában rejtvénymegfejtéssel nyertek.

A rendezvényen Weinrauch Katalin, a Magyar Kultúra Lovagja címmel kitüntetett kárpátaljai gyermekköltő, az Irka állandó szerzője emlékezett az Irka-gyereknap hagyományáról, illetve két versével köszöntötte a jelenlévőket. Polyák Anita, a Rákóczi-főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének hallgatója pedig saját, János és az ő nagyakaratú felesége című meséjével szórakoztatta a gyerekeket.

A gyermeknap fő fellépője a Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárakért Alapítvány közbenjárásának köszönhetően a nyíregyházi Tüneth Együttes volt. Bár az együttes sajnos nem tudott teljes létszámmal érkezni hozzánk, a jelenlévő tagok, Bálint Pál, Martinovszky István és Radó Tibor igazi koncerthangulatot varázsoltak a színpadra. Előadásukban magyar, főként nyíregyházi költők általuk megzenésített verseit adták elő, megénekeltetve természetesen a fiatal közönséget is.

Gabóda Éva, a főiskola Pedagógia és Pszichológia Tanszékének tanára, az Irka Döngicsélő rovatának szerkesztője és a főiskola elsőéves óvodapedagógus szakos hallgatói segítségével fonalbabát és karkötőt készítettek.

A program zárásaként a fent említett nyertesek is megkapták jutalmukat.

Az idei Irka-buliról a Dorcas Nemzetközi Segélyszervezet jóvoltából a gyerekek az emlékeken és az általuk készített játékokon túl plüssjátékot és édességet is hazavihettek.

A programon jelen lévő fellépőknek, gyerekeknek és kísérőtanároknak ezúton is köszönöm, hogy együtt ünnepelhettünk.

Az eseményen készült fotók megtekintése