Kárpátaljai Magyar Iskolai
Könyvtárakért Alapítvány

Emlékdíj a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség megalakulásának 25. évfordulója alkalmából

…a Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárakért Alapítvány részére a Szövetséggel folytatott együttműködő és támogató tevékenységéért

 

A fenti felirat szerepel azon az oklevélen, amelyet alapítványunk képviseletében Vraukóné Lukács Ilona kuratóriumi titkár vett át a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola aulájában. Az ünnepségen alapítványunkat képviselte még Kocsik Tibor önkéntes barátunk is, akinek segítsége nélkül aligha mozdulnának arrébb könyvek ezrei és mázsái. Az ünnepi megemlékezésen részt vettek más határon túli magyar pedagógus szervezetek képviselői és elismerésüket fejezték ki, a hozzájuk hasonlóan nehéz körülmények között társszervezetnek. Az ünnepségen a kormány több képviselője is megjelent, s megtisztelte jelenlétével az ünneplőket a beregszászi és az ungvári főkonzul és Kárpátalja Megye Tanácsának elnökhelyettese is. D- és szavalóversenyek győztesei, valamint a beregszászi zeneiskola tanárai adták az ünnepi műsort.

Öröm számunkra, hogy számon tartanak és elismerik munkánkat!

S ezúton köszönjük meg mindazoknak a támogatást, akik hozzásegítettek bennünket ahhoz, hogy szép irodalmi, történelmi és zenei élményekhez juttassuk a kárpátaljai iskolák diákjait, s mindazoknak, akik könyvekkel segítettek!

Az eseményen készült fotók megtekintése